Toerfiets Club Tube
Van maart tot en met oktober sportief én gezellig!

Hier vind je de laatste nieuwsberichten en het verslag van de meest recente clubrit


19 maart 2023 Prima rit op een rustige zondagmorgen

Vandaag is de derde clubrit van het seizoen verreden. Een rit in goede omstandigheden; weinig wind uit het zuidwesten, 8 tot 10 graden en droog. Kortom, waarom zou je vandaag niet zijn gaan fietsen? Dat dachten ook diverse Tubers. In de A-groep stonden 8 renners aan de start. Zij vertrokken om exact 9.30u voor een rit via-via naar Oostdijk, van daar naar Kruiningen om buitendijks naar Waarde te fietsen en verder binnendijks naar Bath om vervolgens bij het startpunt (Bozlust) in de remmen te knijpen. Op dat moment waren er 70,7 kilometers onder de banden door gegaan en wees de navigatie een gemiddelde van ruim 29 km/u aan. Maar niet alleen deze cijfers stemmen tot tevredenheid. De rit verliep gemoedelijk, zonder lekke banden of ander onheil en zonder afvallers en met vloeiende afwisselingen aan de kop. Al met al een prima rit dus.  Op het terras vond de hereniging plaats met de renners van de B-groep. Zij zijn om 9.45 gestart voor een rit over 50 kilometer. Zij hebben de rit gereden die bij insiders bekend is als 'het woensdagavondritje'. Met een keurig gemiddelde van 25,2 km/u. Precies zoals in groep B de bedoeling is. Uiteraard in dezelfde prima weersomstandigheden en ook zonder lekke banden en of ander onheil, dus ook zij kunnen tevreden terugblikken.

MH


5 maart 2023 Het clubritseizoen is begonnen

Vandaag is voor TC Tube het seizoen 2023 van start gegaan. Met ingang van dit seizoen wordt er in 2 groepen gefietst. Groep A voor de Tubers die 28 à 30 km/u rijden en groep B voor de Tubers die het bij 25 km/u houden. Na afloop was er een gezamenlijke koffie van beide groepen.

 25 januari 2023 Kalender 2023 bekend

De kalender van het seizoen 2023 is bekend en te zien onder het tabblad Kalender. Hier staan de wekelijkse rittenschema's van zowel de A-groep als de B-groep. En daarnaast de bijzondere clubritten die dit jaar worden verreden.

Geen lid van TC Tube maar wel zin om een keer mee te rijden om te kijken of onze club ook iets voor jou is? Dat kan natuurlijk. Meld je vooraf even aan bij de secretaris Richard van der Mast. Dat kan per mail: info@tctube.nl. We zien je dan graag bij de start van de groep van je keuze.

Januari 2023 FIETSEN GESTOLEN! 

Half januari is van twee van onze leden in Bergen op Zoom de racefiets uit de berging gestolen. Het gaat om:

1. Oranje-grijze Sirocco, type SR-Vibe, carbon stuur, Ultegra-groep, wielset FullCrum racing, SQL zadel; zie foto hieronder;

2. Zilvergrijs-blauw-witte Wilier, type Stella, dames frame,  Shimano-105-groep black, wielset Shimano 3 white, Sella Lady zadel; zie foto hieronder.

Mocht je informatie hebben over de diefstal of waar deze fietsen zich nu bevinden of andere nuttige informatie hebben, laat het dan aan de secretaris van onze club weten: info@tctube.nl.


Vooruitblik seizoen 2023

Op 7 december jl. heeft de jaarlijkse ledenvergadering plaatsgevonden. Enkele belangrijke besluiten voor het seizoen 2023:
- de contributie blijft € 80,- (dat is inclusief lidmaatschap en verzekering NTFU);
- er komt een tweede fietsgroep die met een lagere gemiddelde snelheid (25 km/u) en kortere afstanden (50 à 60 km) zal fietsen;
- er wordt volgend jaar weer een meerdaagse Challenge georganiseerd;
- er wordt volgend jaar weer een Verrassingstocht georganiseerd;
- er wordt halverwege het seizoen een BBQ georganiseerd.

Uitreiking van de wisselkei aan Frank (links op de foto) vanwege zijn inzet voor en bijdrage aan de vereniging in het afgelopen jaar. Frank, bedankt!

30 oktober 2022 Laatste rit van het seizoen

Vandaag is de laatste rit van het seizoen verreden. Met een mooie opkomst van 14 Tubers vertrokken we vandaag zoals altijd bij brasserie Bozlust. Met de klok mee ging de rit vandaag via Wouwse Plantage, Huijbergen, onder Ossendrecht langs naar, over en onder de Bathse brug door om vervolgens via de Oesterdam naar Oud-Vossemeer en daarna via de Thoolse brug naar cafetaria Vogelenzang te rijden. Daar klokten we af op 65,8 km met een mooi gemiddelde van 29,5 km. Op het terras van Vogelenzang sloten ook nog onze door fysiek leed geplaagde leden Richard en Gab aan, zodat we met 16 Tubers hebben kunnen proosten op een geslaagd seizoen 2022! Het was sportief, het was gezellig en – niet onbelangrijk - we zijn gelukkig slecht bezocht door de pechduivel.
Hiermee is de officiële kalender 2022 van TC Tube verreden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de leden van TC Tube nu tot het begin van seizoen 2023 in winterslaap gaan. De meeste Tubers ploegen zich in kleiner verband al fietsend, spinnend, moutainbikend of gravelend door de winter.
Ook belangstelling voor onze club? Neem vrijblijvend contact op met onze secretaris Richard van der Mast via info@tctube.nl of 06-28901235.24 september 2022 TC Tube bij Bergen op Zicht

Op zaterdag 24 september was TC Tube voor het eerst aanwezig op het evenement Bergen op Zicht in de Bergse binnenstad. Op dit evenement kunnen verenigingen, clubs, bonden, etc. zich presenteren aan de Bergse gemeenschap en uiteraard proberen 'zieltjes te winnen'. TC Tube stond met een kraam op de Vismarkt. De kraam werd in het tegenvallende weer dapper bemenst door Nel, Marieke en Cees. Zij hebben diverse belangstellende voorbijgangers van informatie over onze club kunnen voorzien en foldermateriaal meegegeven. En nu maar hopen dat een of meer van deze geïnteresseerden ergens in de komende weken een paar keer willen meefietsen om te ervaren wat wij te bieden hebben!

Zelf ook geïnteresseerd om een keer mee te fietsen? Zie de kalenderpagina voor de data van de clubritten, met starttijden etc. Je kunt je ter plekke melden, maar nog prettiger vinden we het als je vooraf even een mailtje stuurt aan onze secretaris Richard van der Mast op info@tctube.nl7 september 2022 TC Tube in de Bode


27 augustus 2022 Jaarlijkse Verrassingstocht verreden

Ieder jaar op een zaterdag in augustus rijdt TC Tube een Verassingstocht. En dit jaar was dat op 27 augustus. Zoals de naam al doet vermoeden, is de route van de tocht voor de deelnemers onbekend en laten zij zich dus als makke lammeren door de organisatie een rit van meer dan 100 km voorschotelen. Hierbij staat de gezelligheid voorop en is het tempo ondergeschikt. Dit jaar geen rit met de bus naar een onbekende bestemming, maar een rit met de start dicht bij huis: Cafetaria Vogelenzang te Halsteren. Om exact 8.30 uur kregen de ranke koersfietsjes de sporen richting Tholen om via binnenweggetjes die TC Tube eigenlijk nooit rijdt de Philipsdam te bereiken. Na de dam was er de eerste stop van de dag: koffie met - hoe kan het ook anders? - appelgebak in het pittoreske Oude Tonge. Na een half uur waren de pedaalclicks al weer te horen om de rit te vervolgen naar het meest noordelijke punt van de route: Stad aan 't Haringvliet. Vandaar ging de rit via Den Bommel en het Hellegatsplein via Willemstad langs het Hollands Diep naar Klundert, alwaar de tweede stop wachtte: de lunch in Gasterij 't Tolhuys. Een prima locatie voor een goede lunch. Na een uur en met gevulde magen en gevulde bidons werd de rit voortgezet om in zuidwestelijke richting - via Noordhoek, Stampersgat en een uitdagend stukje onverharde Zuidzeedijk naar de Bovensasweg - uiteindelijk na 112 km de finishlijn te bereiken. Die was dit jaar voor het eerst getrokken bij Hotel De Ram in Halsteren. Hier werden we prima ontvangen met bier, fris en welverdiende borrelgarnituur. 

We kijken terug op een meer dan geslaagde rit met prima weer; natuurlijk is er veel gelachen en zijn we gelukkig verstoken gebleven van lekke banden en ander ongerief. We kijken al weer uit naar de versie van 2023. Zie de foto's en video's hieronder voor impressies van de dag.23-26 juni 2022 Elfstedentocht

Op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni hebben - hoe toepasselijk - 11 leden van TC Tube zich gewaagd aan de 11-Stedentocht in Friesland. Na een rustige reisdag op donderdag waarbij een ieder zich kon installeren in het Snoozz-hotel in Bolsward en met de neus in de boter viel door de die avond in het kader van de Heamiel-feestweek gereden lokale koers, is vrijdag door de 11 Tubers de zuidelijke lus van 94 km gereden. Het weer was schitterend, de omgeving fraai en de fietsgoden waren ons met slechts één lekke band goed gezind. Op zaterdag is de noordelijke lus gereden. Hier werd de uitdaging wat groter, mede door de lengte (151 km), een flinke bui en een aangetrokken wind. Maar ook deze fietsdag krijgt na de veilige aankomst in Bolsward van alle 11 Tubers een dikke voldoende. En die behouden aankomst is uiteraard goed gevierd! Op zondagochtend is de thuisreis aanvaard. Voor een sfeer-impressie van deze dagen zie de foto's hieronder.


21 mei 2022 De 10e editie van de Koos Moerenhout Classic

Vandaag staat dan na 2 gecancelde edities door COVID-19 eindelijk de 10e editie van de Koos Moerenhout Classic op het programma. Het is een goede traditie dat we hier met de TC Tube aan deelnemen, zo ook dit jaar weer. We verzamelen allemaal op de markt van Steenbergen. Sommigen onder ons komen in een groepje aan en anderen druppelen individueel binnen. Een aantal Tubers heeft zich al bij de voorinschrijving ingeschreven en er is er nog een paar (waaronder ikzelf) die de dag-inschrijving hebben afgewacht i.v.m. het weer. Maar het weer is prima, graadje of 15 en wat zon met wolken. Echter wel een stevige wind kracht 5 uit het westen waar we later deze rit wel wat van gaan voelen. We zijn vandaag met 10 Tubers van wie er 7 de 120-km en 3 de 85-km gaan rijden. Jack, Peter, Gab, Leon, Paul, Leo (met twee gastrijders), Richard en ikzelf gaan voor de 120-km. Cees, Jurgen en John gaan voor de 85-km.
Om 08.30-uur is iedereen klaar om te starten dus kunnen we vertrekken. We rijden onder de startboog door waarna er door de lokale pers nog even snel een fotootje geschoten wordt en we zijn los. We doorkruisen Steenbergen en zijn daarna via de Dinteloordseweg, Zuidzeedijk en tweede Kruisweg op weg naar Dinteloord. We rijden lekker met de wind mee hier met een mooi gematigd tempo van ongeveer 26 in het uur. Even op het gemakje erin komen zeg maar. Als we Dinteloord doorkruist hebben, steken we de Dintel over en rijden we door naar Heijningen. Van Heijningen door naar Helwijk en dan richting het Hellegatsplein. We steken de Volkeraksluizen over en komen op het eiland Goeree-Overflakke (Zuid-Holland). De snelheid is nog prima met 28 à 29 in het uur met de wind gunstig. Maar op het traject dat nu voor ons ligt, gaan we de wind toch echt wat ongunstiger krijgen dus dat wordt aanpoten. Maar goed, we zijn met 7-renners dus kan er op de koppositie gewisseld worden en dat gebeurt ook wel, dus kunnen we de 28 mooi aanhouden ondanks de toch wel stevige wind tegen. Maar we zijn bikkels, dus klagen doen we niet en met vereende krachten is het prima te doen. We doorkruisen het gehuchtje Ooltgensplaat en De Langstraat en komen uit in Oude-Tonge. Da’s mooi want hier is onze eerste stop van vandaag. We hebben er alweer 45-km op zitten, dus mogen we even van de fiets af om de inwendige mens weer wat aan te vullen. Na een kleine 15-minuten springen we weer op de fiets en zijn we met nog een aantal kilometers met de wind op kop op weg naar de Philipsdam. We steken de Philipsdam over met rechts van ons de Grevelingen en links van ons de Krammer. De wind hebben we nu weer wat meer van opzij, dus kunnen we weer wat gemakkelijker de 28 à 29 in het uur aanhouden. Als we de Philipsdam achter ons laten, komen we uit in Sint Philipsland en zijn we weer terug op het Eiland Tholen in het mooie Zeeland. We zigzaggen wat door de Zeeuwse polder en komen iets voorbij Poortvliet uit op de Kettingdijk. Da’s lekker want hier hebben we na het afleggen van 70-km alweer de tweede stop van vandaag. Weer even van de fiets af, wat eten/drinken en weer door richting de Oesterdam. Voordat we de Oesterdam op kunnen, moeten we nog even wachten op een openstaande brug van de Bergse Diepsluis maar als die weer naar beneden gelaten is, kunnen we de oversteek gaan maken. Het eerste gedeelte hebben we de wind in de rug, dus dat doen we dan maar met 30+ in het uur. Maar na de bocht krijgen we de wind van opzij en zakken we terug naar 29 in het uur. Als we de Oesterdam achter ons laten, gaan we onder de Kreekrakbrug door naar de Bathsebrug die we oversteken en dan weer door naar Hoogerheide. Hier gaan we de wind gunstiger krijgen en zoals altijd gaat dan de snelheid ook weer omhoog: 29 in het uur, 30 in het uur, 31 in het uur, hier en daar kraakt het wat, maar er wordt niet geklaagd. Als we bij Non Plus Ultra links afslaan, komen we uit op de Langeweg waar we onze 3e en laatste stop hebben van vandaag, tenminste als we de stop bij de Finish niet meetellen !! We herhalen weer het zelfde kunstje als bij de twee voorgaande stops en gaan dan weer verder via Lindonk richting Bergen op Zoom. We rijden via Boerke Bogers en doorkruisen de Heimolen en zijn dan alweer op weg naar Brasserie Bozlust (voorheen Stayokay). Nu via Zoomland en Molenzicht door naar camping Herelseheide en dan door naar Moerstraten. En de snelheid ? O ja, die komt eigenlijk niet echt meer onder de 30 in het uur nu. Op kop wordt nog lekker gewisseld, dus klagen is geen optie ondanks dat het aardig wat meer kraakt dan wat kilometers terug. Maar goed, het is nog maar een klein stukje naar Steenbergen, dus gaan met die banaan of eigenlijk beter gezegd gaan met die fiets. We passeren de Welberg nog en komen uiteindelijk uit op de plaats waar we 5-uur eerder deze dag  gestart zijn: de markt in Steenbergen. We tikken hier 123-km af met een mooi strak gemiddelde van 28 in het uur. Gezien de hoeveelheid wind mede mogelijk gemaakt door het goed overnemen van de koppositie. We kijken terug op een mooie rit. Goed gereden, mannen !! En als dank krijgen we van de organisatie van de KMC nog een bidon die bij de rest van de verzameling thuis bijgezet kan worden en, jawel, ook nog een kleffe hamburger die we ondanks dat toch goed laten smaken. We veroveren nog een plekje in het zonnetje op het terras en kletsen gezellig onder het genot van een drankje nog wat na. Top dag !!
Groetjes, Frank.


20 mei 2022 Nieuwe poster TC Tube


TC Tube heeft een poster ontworpen om de aandacht te trekken van fietsliefhebbers die een leuke toerclub zoeken. Deze poster zal digitaal en op papier worden verspreid.

Natuurlijk hopen wij dat we met deze actie enthousiaste nieuwe leden mogen verwelkomen!

(klik op de afbeelding voor de hele poster)

26 februari 2022 Programma 2022 bekend

Het programma voor 2022 is bekend en op deze site geplaatst. Het programma is te vinden onder het tabblad Kalender 


31 oktober 2021 Laatste clubrit van het seizoen verreden

Vandaag is de laatste clubrit van het seizoen gereden met een mooie afsluiting op het terras van cafetaria Vogelenzang in Halsteren. Hiermee is het officiële clubseizoen ten einde. Maar natuurlijk wordt er als het weer het toelaat door de meeste Tube-leden lekker doorgefietst en weten ze elkaar daarvoor te vinden. Al dan niet in combinatie met spinnen en/of moutainbiken.


18 september 2021 Jaarlijkse Verrassingstocht weer verreden

Surprise, surprise (ref. Henny Huisman)

Eén van de vele goede tradities van TC Tube is de jaarlijkse verrassingstocht. Een duo organisatoren (maar kan ook een triootje zijn 😊) organiseert in het geheim een fietstocht waar noch de andere leden, noch de AIVD en de MIVD, laat staan de Taliban ook maar iets van af (komen te) weten. Enige dat bekend wordt gesteld is de plaats waar de hoofdrolspelers zich moeten melden. Voor de versie 2021 had het illustere fietsduo Marie(ke) en Toon het estafettestokje overgenomen. Zaterdag 18 september moesten de toerfietsgoden en -godinnen zich om 08.00 uur melden in Bergen op Zoom en werden ontvangen met een heerlijk bakje koffie/thee. Kort daarna meldde zich een buschauffeur met aanhanger en werden de Sirocco’s, Giants, Treks, Williers, Cubes en Cervelos gewillig in de rijdende trailer opgeborgen om ze even later, na een uur rijden in ’s-Heerenhoek te lossen. Daar werden de 13 deelnemers met open armen, koffie en een bolus ontvangen in “Spek mie stroop”, de voormalige trouwlocatie van Jan Raas, één van de beste wielrenners die ons inmiddels wat warmere kikkerlandje rijk is. Voordat het té gezellig zou worden en de lokale pony, Zeeuws meisje en Zeeuwse in een burn out zouden belanden op de nog lege dansvloer, werden de vereiste fietsattributen opgezet en aangetrokken, de deelnemers vastgelegd op de gevoelige plaat en mochten de dolenthousiaste fietsen en berijders de fietswei in. Op naar de lunch in Heinkenszand via de, hoe kan het ook anders, Jan Raas route. Het werd het betere draai en (om)keer werk door de polders, over dijken en met het zicht op vele windmolens. Een fotoshoot bij Hoedekenskerke onder de rook van een antieke stoomtrein en dat alles onder het genot van heerlijk weer. De Jan Raas route wordt vanaf 18 september omgedoopt in de “acht van Nisse”; hoe we ook ons best deden, we belandden telkens in Nisse en ook een ander gezegde wordt sinds de TC Tube verrassingstocht aangepast in “alle wegen leiden naar Heinkenszand”. De route was zelfs voor de organisatoren een grote verrassing, dus iedereen verkeerde op vele momenten tijdens deze mooie route in opperste verbazing en verwarring. Wat wil je nog meer? Een heerlijke lunch! Maar ook de weg om daar te komen was een complete verrassing! Zelfs met verkeersborden gemarkeerde doodlopende wegen bleken echt dood te lopen; gekker moet het niet worden. Uiteindelijk belandden we op een hele mooie lunchlocatie, de Stelleplas, waar heerlijke broodjes op ons lagen te wachten (gezond, gezond plus, zalm, kroket) en een enkeling zich tegoed deed aan een heerlijke tripel d’Anvers, het geheim van een lokale fietsheld voor het EPO-tijdperk. Na de lunch door in de richting van Brabant, via (uiteraard: 3 x) Nisse, ’s Gravenpolder, Kapelle, dichte brug, Kruiningen, Krabbendijke, Stationsbuurt, Bergse Plaat naar de eindbestemming: onze stamtafels bij Vogelenzang in Halsteren. Helaas toch nog één geval van pech: een spaak in het achterwiel van Rien vertikte het om ongehavend de finish te bereiken, maar Rien liet zich hierdoor niet van het fietspad slaan en bikkelde door naar de finish zoals Mollema eerder dit weekend na zijn koprol in de tijdrit in de ronde van Luxemburg. Iwan en zijn even dienstverlenende crew ontvingen ons bij Vogelenzang met de ons zo bekende open armen en beloofde alles in het werk te stellen om ons een “happy end” (van deze zeer leuke dag) te bezorgen.  We deden ons eerst tegoed aan heerlijke vochtaanvullende middelen van het merk Juup en Affligem en ook de Coca vond gretig aftrek. Toen de maag van Nel een signaal afgaf waar de maandagsirenes bij verbleken, werden de tafels in rap tempo voorzien van tal van Chinese heerlijkheden zoals biefstuk, gamba’s, spareribs, kip, beef, nasi en bami en uiteraard Chinese friet. Voor degenen die er nog niet genoeg van konden krijgen was er daarna nog ijs, een milkshake en/of een kopje koffie. Kortom het ontbrak ons aan niets en menig “localo” probeerde een plaats in ons gezelschap te bemachtigen, maar werd dan verbaal geknipt en geschoren door tafelheer Leon. Uiteraard werd ook hier een groepsfoto gemaakt van de deelnemers, samen met Iwan en zijn top crew. Vogelenzang bedankt! En uiteraard Marieke en Toon bedankt! Het was een onvergetelijke en zeer verrassende dag, zelfs voor jullie zelf begrepen wij. We hebben mooie herinneringen samen gemaakt en gelukkig hebben we de foto’s nog! Op naar de verrassingstocht 2022, wie wil daar, zeker na de ervaringen van vandaag, niet aan deelnemen 😊?
15 augustus 2021 Het nieuwe tenue is nu officieel in gebruik

Vandaag is het nieuwe tenue in gebruik genomen met een geslaagde fotoshoot bij Van 't Hof Aluminium en Mooi!Optiek. 


29 juli 2021 Nieuwe kleding gearriveerd

De nieuwe kleding is gearriveerd. Ophaaldata zijn 29 juli en 4 en 5 augustus van 19.00-21.00 bij Martin. Op zondagochtend 15 augustus is de fotoshoot bij de beide sponsoren. 

 


 
E-mailen
Bellen
Info