Toerfiets Club Tube
Van maart tot en met oktober sportief én gezellig!

Hier vind je de nieuwsberichten en het verslag van de meest recente clubrit


16 juni 2024 Weerapp = weer nep

Met alle regen dit voorjaar is het bijna onvoorstelbaar te noemen dat we toch eigenlijk iedere rit geen of nauwelijks regen hebben mogen ontvangen. Maar daar is vanmorgen dan toch verandering in gekomen. En dat terwijl de verschillende weerapps om 8.30 nog een droge ochtend voorspelden dan wel slechts een weinig regen. Maar kennelijk is het moeilijk om 3 uur vooruit te voorspellen. Hoe dan ook, om 9.00 zijn de Tubers van dienst van vandaag met goede moed vertrokken voor weer eens een nieuwe rit in ons programma: Achtmaal-Sprundel, een rit van ca. 70 km die is uitgedacht door Leon. Hij is dan ook vandaag onze wegkapitein. Eerst rijden we naar het vertrouwde Nispen. En ja hoor, al direct na Nispen begint een forse shower op ons neer te dalen. Zo eentje die ook niet snel ophoudt. En al snel met het water in de schoenen soppend, zoeken we ons over de fraaie bospaden van de Pannenhoef bij Rijsbergen een weg richting Etten-Leur. Ondertussen is het gelukkig weer droog geworden en doornat als we zijn gaat de matige tegenwind een beetje als föhn fungeren. We drogen zowaar weer aardig op. Maar dat blijkt maar tijdelijk. Want ergens tussen Sprundel en Schijf begint de tweede watergolf over ons neer te dalen om ons wederom een nat pak te bezorgen. Maar we laten ons natuurlijk niet kennen en fietsen door alsof er niets aan de hand is. We doorkruisen in Schijf de plaatselijke wielerkoers - waarvoor begrijpelijk met dit weer weinig belangstelling is - om iets verderop de kreet "lek!" te horen. De kreetslaker is Gab en het is afstijgen en bandje wisselen. We spreken met elkaar af dat het bij deze ene lekke band blijft en daar houdt iedereen zich aan. Het is voor de tweede keer weer droog geworden en we halen de eindstreep met dezelfde goede moed als waarmee we zijn begonnen en in de wetenschap dat we op deze Vaderdag onze fietsen moeten poetsen. Of zou je dat op deze dag aan huisgenoten kunnen overlaten?

Komende vrijdag tot en met zondag staat de jaarlijkse Challenge op het programma; dit jaar is dat 3 dagen fietsen in Drenthe met de Col du Vam letterlijk en figuurlijk als hoogtepunt. Laten we hopen dat het weer ons dan beter gezind is. Volgens de apps wel. Maar of dat nu zoveel zegt...
(MH)


16 mei 2024

Ook het tweede deel van het clubseizoen is bekend. Het staat op deze website onder het tabblad Kalender.

11 februari 2024

Vandaag is het eerste deel van het clubseizoen vastgesteld. Het is te vinden onder het tabblad Kalender. Het rittenschema bevat o.m. nieuwe routes en enkele deelnames aan toertochten elders. De eerste clubrit wordt verreden op zondag 3 maart a.s.

13 december 2023 Wisselkei uitgereikt

Jaarlijks wordt door de leden van TC Tube op de Algemene Ledenvergadering bij stemming bepaald wie van de leden dit jaar vanwege bijzondere inzet en verdiensten de wisseltrofee 'Kei van de club' krijgt uitgereikt. Afgelopen 13 december jl. is in overgrote meerderheid de keuze op Richard van der Mast, onze secretaris, gevallen. Richard heeft na een zeer onfortuinlijk fietsongeluk in 2022 een lange periode van revalidatie en herstel moeten doormaken. Maar ondanks deze tegenwind is hij zich met veel energie en groot enthousiasme blijven inzetten als secretaris van TC Tube. Bijzondere vermelding daarbij verdienen zijn altijd creatieve en zeer lezenswaardige Nieuwsbrieven.
Richard, je bent een kei!29 oktober 2023 FINI !!

En zo is dan toch echt de allerlaatste clubrit van het seizoen 2023 aanstaande. Het TC Tube trainingsrondje (iedereen wel bekend) staat op het programma, een ritje van 60-km. We hebben geluk dat we deze allerlaatste rit nog kunnen rijden want de weersvoorspellingen waren alles behalve gunstig voor deze ochtend. Vannacht is de regen er met bakken uitgekomen maar gelukkig is het nu droog en jawel, de zon prikt er zo af en toe nog even tussendoor. De temperatuur is met een graadje of 14 oké te noemen, alleen een puntje dat nog wel even benoemd moet worden is de wind !! Die is vandaag stevig te noemen. Oké, het is nog geen storm maar laten we het op een stevige zuidwester houden. Maar ja, het is natuurlijk ook niet voor niets herfst !! We hebben deze ochtend nog een mooi clubje die het wel leuk vinden deze zuidwester te trotseren en we hebben natuurlijk ook altijd wel ergens de wind mee. Dan is het wel weer prettig dat het flink doorwaait. Afgelopen nacht is de wintertijd ingegaan waardoor we een uurtje langer hebben kunnen slapen dus iedereen is ook lekker fit nu voor een mooie laatste clubrit.
Om 09.30-uur klikken we de pedalen in en zijn we onderweg. We rijden vanuit Brasserie Bozlust zoals wel vaker dit seizoen richting de Heimolen. Als we de Heimolen doorkruist hebben, gaan we dit keer niet achter Boerke Bogers door maar gaan we linksaf de Antwerpsestraatweg op. Dit doen we ook regelmatig, alleen nu is het toch net even iets anders. Het fietspad langs Mattemburgh is namelijk afgesloten dus fietsen we deze keer aan de andere kant van de weg richting Korteven. Geeft toch net weer een andere dimensie aan dit traject en het mooie is nu dat we bij Korteven niet het vervelende klinkerpaadje omhoog moeten rijden maar lekker naar beneden gaan. Dat voelt toch net even een stukje relaxter voor de benen. Als we Korteven achter ons laten gaan we weer aan de goede kant van de weg fietsen en gaan we richting de brug bij de Kreekraksluizen. Op dit traject krijgen we de eerste serieuze beproeving van de zuidwester te doorstaan. We proberen het peloton compact te houden en achter de kopmannen is het zoeken naar een plekje in het peloton om toch wat uit de wind te kunnen zitten. Als we de Kreekrakbrug overgestoken zijn zetten we koers richting de Bathse brug maar de zuidwester staat flink door te waaien en om het peloton compact te kunnen houden moeten we toch echt met het tempo naar beneden. We steken de Bathse brug over en krijgen langzaam maar zeker de wind wat meer van opzij hier waardoor eenieder weer wat kan herstellen. We rijden richting Ossendrecht en komen uiteindelijk uit op de Putseweg. Op dit punt aangekomen hebben we (voorlopig dan) de ongunstige windrichting wel gehad en gaan we met steeds een beetje meer de wind in de rug richting Huijbergen. En met steeds een beetje meer de wind in de rug betekent automatisch ook steeds een beetje meer de snelheid omhoog. We doorkruisen Huijbergen en besluiten nog een klein lusje richting Hoek (België) te rijden. Vanuit Hoek rijden we achter de Wouwse Plantage door en komen we uit bij Wouwse Hil. Hier sluiten we het snelle traject af en gaan we weer wat meer met de wind van opzij en schuin van voor in de richting van Heerle. Ondanks dat we de wind wat ongunstiger hebben gaat het tempo wel wat naar beneden maar blijft nog mooi op niveau. We zetten koers naar Vijfhoek en steken de A58 over om verder richting Heerle te rijden, daarna via Fort de Roovere en de Vang in Halsteren komen we uit bij onze finishplaats van vandaag cafetaria Vogelenzang. Daar aangekomen tikken we 63,19-km af met (gezien de stevige zuidwester) toch nog een mooi gemiddelde van 28,2-km/h. Na afloop nog lekker samen even nagenieten met een paar welverdiende drankjes en happen we ook nog wat heerlijke snacks weg. Dit allemaal aangeboden door de club om het seizoen af te sluiten met een feestelijk tintje. Op naar seizoen 2024!!
Groetjes, Frank.


19 augustus 2023 TC Tube Verrassingstocht 2023

Een goede clubtraditie duurt voort. We verzamelen vandaag om 08.30 uur op de carpoolplaats bij Kanters in Moerdijk. Een voor een druppelen de wagens binnen met de fietsen erin of er achterop. We drinken nog een bakje koffie en thee, geserveerd uit de kofferbak van de wagen van Nel en dan zo rond de klok van 09.00 uur starten we met 17 Tubers de verassingstocht. Het weer is prima, de weg is nog wat nat omdat het wat geregend heeft, maar er staat lekker weinig wind en het is al zo’n graadje of 24. We rijden vanuit de carpoolplaats in de richting van de Moerdijkbrug en na een kleine 500 mtr gefietst te hebben, rijden we al gelijk de afslag richting de Moerdijkbrug voorbij. Even snel omkeren om weer terug op de route te komen. Een klein navigatiefoutje moet kunnen. We komen bij het Hollandsch Diep aan en steken het Hollandsch Diep over via de Moerdijkbrug. We rijden verder via Willemsdorp en Den Engel en dan langs de randen van de Biesbosch door naar Kop van ’t Land en Sliedrecht. Het tempo is lekker rustig met zo’n 27 à 28 in het uur, een ieder heeft het naar zijn zin dus wat kan er mis gaan ? Nou, wat zal je denken van een lekke band !! En jawel hoor, na de eerste 25 kilometer probleemloos afgelegd te hebben, heeft Gab de eerste lekke band te pakken. Niks aan te doen, de weg is (nog) nat dus het risico op een lekke band is hierdoor redelijk aanwezig. Even snel een bandje wisselen en weer door. Een klein stukje dan, want een paar honderd meter verder staan we weer stil. Weer lek !! Nee hoor, de brug over de Beneden Merwede staat open. Even wachten dan maar en dan weer verder. Voor heel even dan, want je raadt het nooit: Gab heeft weer lek en jawel weer dezelfde band !! Helaas, weer een nieuwe binnenband erin en dan weer snel door. Dat snel door is overigens maar voor een kleine 200-mtr dan want, jawel, Gab heeft weer lek en, jawel, weer achter !! Nu toch maar even goed de buitenband inspecteren voordat we alle binnenbandjes er doorheen gejaagd hebben. En ja hoor, een klein stukje grind is de boosdoener, lek dus gevonden !! Binnenband erin, buitenband erop, achterwiel erin en nu gaan we kilometers maken. We laten Sliedrecht achter ons en gaan via Papendrecht, Oud-Alblas en Alblasserdam door in de richting van Kinderdijk. Prachtig landelijk gebied hier en hoe meer we richting Kinderdijk rijden hoe meer waterrijk gebied we links en rechts van ons zien. In de verte zien we de molens van Kinderdijk staan, maar in Kinderdijk zelf zullen we niet komen, want we buigen af in de richting van de Lek. We rijden verder parallel langs de Lek door naar Groot-Ammers waar we onze lunch hebben. Bij het Posthuis in Groot-Ammers aangekomen blijkt dat we 45 minuten te vroeg zijn. Gelukkig heeft Gab 3 lekke banden gehad anders was dit 1,5-uur te vroeg geweest. Maar 45 minuten te vroeg is voor de uitbater van het Posthuis geen probleem dus kunnen we na het nuttige van een welverdiend drankje de lunch aanvangen die we ons prima laten smaken. Tijdens onze lunch begint het nog wat te regenen, maar we zitten onder de parasol dus zitten we lekker droog en kunnen we dus spreken over een perfecte timing van de lunch!! Na een klein uurtje kunnen we weer verder, het is inmiddels weer droog dus ons maken ze niks. We rijden nog een stukje langs de Lek via Nieuwpoort en Langerak en gaan dan weer via waterrijk gebied door in de richting van Giessenburg en Boven-Hardinxveld. In Boven-Hardinxveld aangekomen moeten we de pont over de Beneden Merwede nemen, echter deze pont laat nog even 45 minuten op zich wachten. Mooi de tijd om even snel een terrasje te pakken, en zo geschiedt het. Na de versnapering maken we de oversteek over de Beneden Merwede en komen we aan in Werkendam. Vanuit Werkendam rijden we parallel langs de Nieuwe Merwede met links van ons de Biesbosch. Zowel links als recht van ons nu volop water en natuurgebied, kortom prachtig hier !! Uiteindelijk komen we uit bij de opstapplaats van het veerpontje ’t Leeuweveerke die ons over het Noordergat naar Lage Zwaluwe moet varen. Echter hebben we een klein probleempje hier. Er mogen maar 12 personen mee en wij zijn met 17 Tubers, dus dat gaat niet lukken in een oversteek. Dus dat wordt op elkaar wachten het komende uur voordat eenieder de oversteek gemaakt heeft. Maar het zonnetje schijnt, we zijn een dagje weg, hebben het naar ons zin dus wie maakt ons wat. Uiteindelijk hebben we na twee oversteken van ’t Leeuweveerke de club weer compleet en kunnen we vanuit Lage Zwaluwe weer gezamenlijk verder in de richting van Moerdijk. We rijden nog een stukje parallel aan het Hollandsch Diep en komen uiteindelijk na een rit van 107 km rond 17.15-uur weer terug op de carpoolplaats waar we 8 uur en 15 minuten eerder deze dag vanuit vertrokken zijn. Iedereen laadt zijn of haar fiets weer in de auto of monteert deze achter op de fietsendrager en dan met de auto weer terug naar huis. Einde verrassingstocht ? Dat wel, ja. Einde dag ? Dat dan gelukkig weer niet, want ter afsluiting van deze verassingstocht hebben we nog een BBQ-avond bij Toon en Marieke thuis. Dus iedereen nog lekker even snel opfrissen thuis en dan vanavond vanaf 19.00 uur verzamelen we weer voor nog een gezellige avond samen, en zo geschiedt het ook. Toon en Marieke hebben hun uiterste best gedaan en Toon blijkt een echte BBQ-master te zijn !! Zo rond de klok van 22.15 uur zwaaien de laatste Tubers voldaan af en kijken we weer terug op een zeer geslaagde dag. Met zeer speciale dank aan Marieke en Nel die de gereden Verrassingstocht van vandaag voorbereid, proefgefietst en ook vandaag begeleid hebben met rugdekking van Rini en Leon. En ook speciale dank voor de gastvrijheid en goede zorgen van Marieke en Toon betreffende de gezellige BBQ-avond waar we allen van genoten hebben. Kortom het was een TOP DAG !!


22-25 juni 2023 Coast-to-Coast Challenge

De jaarlijkse meerdaagse Challenge van TC Tube is weer verreden. Dit jaar deden 10 Tubers mee. De bestemming was deze keer de Belgische kust en achterland. In 4 dagen is ruim 400 km. gereden. Maar natuurlijk is er niet alleen serieus gefietst en was het vooral gezellig.


13 mei 2023 Koos Moerenhout Classic - 125 km

Vandaag rijden we met een groepje van 5 Tubers, te weten Nel, Rini, Kees van E, Leon en Frank de 125-km rit van de Koos Moerenhout Classic 2023. Het is alweer de 11e editie van de KMC. We hebben afgesproken te verzamelen bij de start in Steenbergen en zo rond de klok van 08.00-uur druppelt eenieder een voor een binnen. Het weer is prima te noemen, nog een klein beetje fris met een graadje of 14 maar de zon schijnt volop en er staat (nog) weinig wind uit noord / noordoostelijke richting, verder zal de temperatuur vandaag (is ons beloofd) oplopen naar zo’n 21 graden. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een mooie tocht. Diegenen die geen voorinschrijving hebben gedaan moeten nog even inschrijven, maar zo vroeg in de ochtend is het nog lekker rustig dus dat schiet lekker op. En zo zijn we iets na 08.00-uur al gereed om te starten dus laten we dan maar gaan. We rijden vanuit Steenbergen naar Dinteloord en gaan dan via Oranjeoord en Heiningen naar de Volkerakbrug. Als we de Volkerakbrug achter ons laten komen we uit op het eiland Goeree-Overflakkee. Hier krijgen we de wind wat meer in de rug dus kunnen we het tempo wat opvoeren. Niet dat we het stuk dat achter ons ligt, waar we de wind van voor hadden het rustig aan gedaan hebben, maar gewoon omdat we lekker gaan en de benen goed voelen vandaag. We rijden een stukje parallel langs de N59 (de weg naar Oude-Tonge) en gaan dan links af het fietspad op om uiteindelijk in Ooltgensplaat uit te komen. Vanuit Ooltgensplaat rijden we op Oude-Tonge aan waar we onze eerste stop hebben vandaag. Na een kleine 15-minuten en weer wat energie rijker springen we weer op de fiets en rijden we weer verder in de richting van de Philipsdam. Als we de Philipsdam overgestoken zijn, rijden we via Sint Philipsland richting Oud-Vossemeer om vandaaruit richting de Oesterdam te gaan. Hier hebben we de wind vol van achter en jawel, het tempo wordt nog iets opgeschroefd. Inmiddels komen we niet meer onder de 30 in het uur. We gaan weer lekker, Tubers !! Vlak voor we de Oesterdam oversteken de tweede stop van vandaag waar we weer wat energie kunnen bijtanken. Als we de Oesterdam weer achter ons laten hebben we de wind mee deze rit wel gehad vandaag en zal het stuk terug naar Steenbergen met de wind meest tegen wat van ons vragen qua inspanning. We rijden de Kreekrakbrug onderdoor en gaan dan door naar Bath waar we de Bathsebrug oversteken en dan verder doorgaan naar Woensdrecht. Kort nadat we bij Non-Plus-Ultra links afgeslagen zijn, hebben we alweer de derde en laatste stop van deze rit. Hier spreken we af om in een wat gematigder tempo terug naar steenbergen te rijden maar zoals wel vaker blijft dit bij een afspraak en komt er in de praktijk weinig van terecht. Overigens geen probleem hoor want er wordt voorin goed gewisseld en we kunnen daardoor de wind tegen die inmiddels wel is aangetrokken toch nog goed de baas. We rijden achter Boerke Bogers door en gaan dan door de Heimolen verder in de richting van Brasserie Bozlust. We steken de A58 over (waar een vette file staat), die file verklaart overigens wel waarom er op de route die wij hier rijden zoveel auto’s in de weg rijden!! We rijden verder in de richting van Heerle en dan via de Welberg door naar Steenbergen waar we gezamenlijk finishen. We tikken (ik schat in) een 125-km af maar dat is zoals gezegd een inschatting want mijn GPS loopt vandaag van deur tot deur. Samen kijken we terug op een mooie tocht waarin vandaag goed is samengewerkt voorin om het tempo mooi strak op zo’n 29-gem te houden. Top gereden, Tubers!!
Op het terras drinken we samen met de Tubers die vandaag de 85-km rit gereden hebben nog wat lekkers en keuvelen we nog wat na onder het genot van een heerlijk broodje hamburger en een lekker zonnetje met een aangename temperatuur van zo’n (als beloofd) 21-graden.
Ik zeg op naar de 12e editie van de Koos Moerenhout Classic in 2024.
Groetjes, Frank.


5 maart 2023 Het clubritseizoen is begonnen

Vandaag is voor TC Tube het seizoen 2023 van start gegaan. Met ingang van dit seizoen wordt er in 2 groepen gefietst. Groep A voor de Tubers die 28 à 30 km/u rijden en groep B voor de Tubers die het bij 25 km/u houden. Na afloop was er een gezamenlijke koffie van beide groepen.

 25 januari 2023 Kalender 2023 bekend

De kalender van het seizoen 2023 is bekend en te zien onder het tabblad Kalender. Hier staan de wekelijkse rittenschema's van zowel de A-groep als de B-groep. En daarnaast de bijzondere clubritten die dit jaar worden verreden.

Geen lid van TC Tube maar wel zin om een keer mee te rijden om te kijken of onze club ook iets voor jou is? Dat kan natuurlijk. Meld je vooraf even aan bij de secretaris Richard van der Mast. Dat kan per mail: info@tctube.nl. We zien je dan graag bij de start van de groep van je keuze.

Januari 2023 FIETSEN GESTOLEN! 

Half januari is van twee van onze leden in Bergen op Zoom de racefiets uit de berging gestolen. Het gaat om:

1. Oranje-grijze Sirocco, type SR-Vibe, carbon stuur, Ultegra-groep, wielset FullCrum racing, SQL zadel; zie foto hieronder;

2. Zilvergrijs-blauw-witte Wilier, type Stella, dames frame,  Shimano-105-groep black, wielset Shimano 3 white, Sella Lady zadel; zie foto hieronder.

Mocht je informatie hebben over de diefstal of waar deze fietsen zich nu bevinden of andere nuttige informatie hebben, laat het dan aan de secretaris van onze club weten: info@tctube.nl.


Vooruitblik seizoen 2023

Op 7 december jl. heeft de jaarlijkse ledenvergadering plaatsgevonden. Enkele belangrijke besluiten voor het seizoen 2023:
- de contributie blijft € 80,- (dat is inclusief lidmaatschap en verzekering NTFU);
- er komt een tweede fietsgroep die met een lagere gemiddelde snelheid (25 km/u) en kortere afstanden (50 à 60 km) zal fietsen;
- er wordt volgend jaar weer een meerdaagse Challenge georganiseerd;
- er wordt volgend jaar weer een Verrassingstocht georganiseerd;
- er wordt halverwege het seizoen een BBQ georganiseerd.

Uitreiking van de wisselkei aan Frank (links op de foto) vanwege zijn inzet voor en bijdrage aan de vereniging in het afgelopen jaar. Frank, bedankt!

30 oktober 2022 Laatste rit van het seizoen

Vandaag is de laatste rit van het seizoen verreden. Met een mooie opkomst van 14 Tubers vertrokken we vandaag zoals altijd bij brasserie Bozlust. Met de klok mee ging de rit vandaag via Wouwse Plantage, Huijbergen, onder Ossendrecht langs naar, over en onder de Bathse brug door om vervolgens via de Oesterdam naar Oud-Vossemeer en daarna via de Thoolse brug naar cafetaria Vogelenzang te rijden. Daar klokten we af op 65,8 km met een mooi gemiddelde van 29,5 km. Op het terras van Vogelenzang sloten ook nog onze door fysiek leed geplaagde leden Richard en Gab aan, zodat we met 16 Tubers hebben kunnen proosten op een geslaagd seizoen 2022! Het was sportief, het was gezellig en – niet onbelangrijk - we zijn gelukkig slecht bezocht door de pechduivel.
Hiermee is de officiële kalender 2022 van TC Tube verreden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de leden van TC Tube nu tot het begin van seizoen 2023 in winterslaap gaan. De meeste Tubers ploegen zich in kleiner verband al fietsend, spinnend, moutainbikend of gravelend door de winter.
Ook belangstelling voor onze club? Neem vrijblijvend contact op met onze secretaris Richard van der Mast via info@tctube.nl of 06-28901235.24 september 2022 TC Tube bij Bergen op Zicht

Op zaterdag 24 september was TC Tube voor het eerst aanwezig op het evenement Bergen op Zicht in de Bergse binnenstad. Op dit evenement kunnen verenigingen, clubs, bonden, etc. zich presenteren aan de Bergse gemeenschap en uiteraard proberen 'zieltjes te winnen'. TC Tube stond met een kraam op de Vismarkt. De kraam werd in het tegenvallende weer dapper bemenst door Nel, Marieke en Cees. Zij hebben diverse belangstellende voorbijgangers van informatie over onze club kunnen voorzien en foldermateriaal meegegeven. En nu maar hopen dat een of meer van deze geïnteresseerden ergens in de komende weken een paar keer willen meefietsen om te ervaren wat wij te bieden hebben!

Zelf ook geïnteresseerd om een keer mee te fietsen? Zie de kalenderpagina voor de data van de clubritten, met starttijden etc. Je kunt je ter plekke melden, maar nog prettiger vinden we het als je vooraf even een mailtje stuurt aan onze secretaris Richard van der Mast op info@tctube.nl7 september 2022 TC Tube in de Bode


27 augustus 2022 Jaarlijkse Verrassingstocht verreden

Ieder jaar op een zaterdag in augustus rijdt TC Tube een Verassingstocht. En dit jaar was dat op 27 augustus. Zoals de naam al doet vermoeden, is de route van de tocht voor de deelnemers onbekend en laten zij zich dus als makke lammeren door de organisatie een rit van meer dan 100 km voorschotelen. Hierbij staat de gezelligheid voorop en is het tempo ondergeschikt. Dit jaar geen rit met de bus naar een onbekende bestemming, maar een rit met de start dicht bij huis: Cafetaria Vogelenzang te Halsteren. Om exact 8.30 uur kregen de ranke koersfietsjes de sporen richting Tholen om via binnenweggetjes die TC Tube eigenlijk nooit rijdt de Philipsdam te bereiken. Na de dam was er de eerste stop van de dag: koffie met - hoe kan het ook anders? - appelgebak in het pittoreske Oude Tonge. Na een half uur waren de pedaalclicks al weer te horen om de rit te vervolgen naar het meest noordelijke punt van de route: Stad aan 't Haringvliet. Vandaar ging de rit via Den Bommel en het Hellegatsplein via Willemstad langs het Hollands Diep naar Klundert, alwaar de tweede stop wachtte: de lunch in Gasterij 't Tolhuys. Een prima locatie voor een goede lunch. Na een uur en met gevulde magen en gevulde bidons werd de rit voortgezet om in zuidwestelijke richting - via Noordhoek, Stampersgat en een uitdagend stukje onverharde Zuidzeedijk naar de Bovensasweg - uiteindelijk na 112 km de finishlijn te bereiken. Die was dit jaar voor het eerst getrokken bij Hotel De Ram in Halsteren. Hier werden we prima ontvangen met bier, fris en welverdiende borrelgarnituur. 

We kijken terug op een meer dan geslaagde rit met prima weer; natuurlijk is er veel gelachen en zijn we gelukkig verstoken gebleven van lekke banden en ander ongerief. We kijken al weer uit naar de versie van 2023. Zie de foto's en video's hieronder voor impressies van de dag.23-26 juni 2022 Elfstedentocht

Op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni hebben - hoe toepasselijk - 11 leden van TC Tube zich gewaagd aan de 11-Stedentocht in Friesland. Na een rustige reisdag op donderdag waarbij een ieder zich kon installeren in het Snoozz-hotel in Bolsward en met de neus in de boter viel door de die avond in het kader van de Heamiel-feestweek gereden lokale koers, is vrijdag door de 11 Tubers de zuidelijke lus van 94 km gereden. Het weer was schitterend, de omgeving fraai en de fietsgoden waren ons met slechts één lekke band goed gezind. Op zaterdag is de noordelijke lus gereden. Hier werd de uitdaging wat groter, mede door de lengte (151 km), een flinke bui en een aangetrokken wind. Maar ook deze fietsdag krijgt na de veilige aankomst in Bolsward van alle 11 Tubers een dikke voldoende. En die behouden aankomst is uiteraard goed gevierd! Op zondagochtend is de thuisreis aanvaard. Voor een sfeer-impressie van deze dagen zie de foto's hieronder.


21 mei 2022 De 10e editie van de Koos Moerenhout Classic

Vandaag staat dan na 2 gecancelde edities door COVID-19 eindelijk de 10e editie van de Koos Moerenhout Classic op het programma. Het is een goede traditie dat we hier met de TC Tube aan deelnemen, zo ook dit jaar weer. We verzamelen allemaal op de markt van Steenbergen. Sommigen onder ons komen in een groepje aan en anderen druppelen individueel binnen. Een aantal Tubers heeft zich al bij de voorinschrijving ingeschreven en er is er nog een paar (waaronder ikzelf) die de dag-inschrijving hebben afgewacht i.v.m. het weer. Maar het weer is prima, graadje of 15 en wat zon met wolken. Echter wel een stevige wind kracht 5 uit het westen waar we later deze rit wel wat van gaan voelen. We zijn vandaag met 10 Tubers van wie er 7 de 120-km en 3 de 85-km gaan rijden. Jack, Peter, Gab, Leon, Paul, Leo (met twee gastrijders), Richard en ikzelf gaan voor de 120-km. Cees, Jurgen en John gaan voor de 85-km.
Om 08.30-uur is iedereen klaar om te starten dus kunnen we vertrekken. We rijden onder de startboog door waarna er door de lokale pers nog even snel een fotootje geschoten wordt en we zijn los. We doorkruisen Steenbergen en zijn daarna via de Dinteloordseweg, Zuidzeedijk en tweede Kruisweg op weg naar Dinteloord. We rijden lekker met de wind mee hier met een mooi gematigd tempo van ongeveer 26 in het uur. Even op het gemakje erin komen zeg maar. Als we Dinteloord doorkruist hebben, steken we de Dintel over en rijden we door naar Heijningen. Van Heijningen door naar Helwijk en dan richting het Hellegatsplein. We steken de Volkeraksluizen over en komen op het eiland Goeree-Overflakke (Zuid-Holland). De snelheid is nog prima met 28 à 29 in het uur met de wind gunstig. Maar op het traject dat nu voor ons ligt, gaan we de wind toch echt wat ongunstiger krijgen dus dat wordt aanpoten. Maar goed, we zijn met 7-renners dus kan er op de koppositie gewisseld worden en dat gebeurt ook wel, dus kunnen we de 28 mooi aanhouden ondanks de toch wel stevige wind tegen. Maar we zijn bikkels, dus klagen doen we niet en met vereende krachten is het prima te doen. We doorkruisen het gehuchtje Ooltgensplaat en De Langstraat en komen uit in Oude-Tonge. Da’s mooi want hier is onze eerste stop van vandaag. We hebben er alweer 45-km op zitten, dus mogen we even van de fiets af om de inwendige mens weer wat aan te vullen. Na een kleine 15-minuten springen we weer op de fiets en zijn we met nog een aantal kilometers met de wind op kop op weg naar de Philipsdam. We steken de Philipsdam over met rechts van ons de Grevelingen en links van ons de Krammer. De wind hebben we nu weer wat meer van opzij, dus kunnen we weer wat gemakkelijker de 28 à 29 in het uur aanhouden. Als we de Philipsdam achter ons laten, komen we uit in Sint Philipsland en zijn we weer terug op het Eiland Tholen in het mooie Zeeland. We zigzaggen wat door de Zeeuwse polder en komen iets voorbij Poortvliet uit op de Kettingdijk. Da’s lekker want hier hebben we na het afleggen van 70-km alweer de tweede stop van vandaag. Weer even van de fiets af, wat eten/drinken en weer door richting de Oesterdam. Voordat we de Oesterdam op kunnen, moeten we nog even wachten op een openstaande brug van de Bergse Diepsluis maar als die weer naar beneden gelaten is, kunnen we de oversteek gaan maken. Het eerste gedeelte hebben we de wind in de rug, dus dat doen we dan maar met 30+ in het uur. Maar na de bocht krijgen we de wind van opzij en zakken we terug naar 29 in het uur. Als we de Oesterdam achter ons laten, gaan we onder de Kreekrakbrug door naar de Bathsebrug die we oversteken en dan weer door naar Hoogerheide. Hier gaan we de wind gunstiger krijgen en zoals altijd gaat dan de snelheid ook weer omhoog: 29 in het uur, 30 in het uur, 31 in het uur, hier en daar kraakt het wat, maar er wordt niet geklaagd. Als we bij Non Plus Ultra links afslaan, komen we uit op de Langeweg waar we onze 3e en laatste stop hebben van vandaag, tenminste als we de stop bij de Finish niet meetellen !! We herhalen weer het zelfde kunstje als bij de twee voorgaande stops en gaan dan weer verder via Lindonk richting Bergen op Zoom. We rijden via Boerke Bogers en doorkruisen de Heimolen en zijn dan alweer op weg naar Brasserie Bozlust (voorheen Stayokay). Nu via Zoomland en Molenzicht door naar camping Herelseheide en dan door naar Moerstraten. En de snelheid ? O ja, die komt eigenlijk niet echt meer onder de 30 in het uur nu. Op kop wordt nog lekker gewisseld, dus klagen is geen optie ondanks dat het aardig wat meer kraakt dan wat kilometers terug. Maar goed, het is nog maar een klein stukje naar Steenbergen, dus gaan met die banaan of eigenlijk beter gezegd gaan met die fiets. We passeren de Welberg nog en komen uiteindelijk uit op de plaats waar we 5-uur eerder deze dag  gestart zijn: de markt in Steenbergen. We tikken hier 123-km af met een mooi strak gemiddelde van 28 in het uur. Gezien de hoeveelheid wind mede mogelijk gemaakt door het goed overnemen van de koppositie. We kijken terug op een mooie rit. Goed gereden, mannen !! En als dank krijgen we van de organisatie van de KMC nog een bidon die bij de rest van de verzameling thuis bijgezet kan worden en, jawel, ook nog een kleffe hamburger die we ondanks dat toch goed laten smaken. We veroveren nog een plekje in het zonnetje op het terras en kletsen gezellig onder het genot van een drankje nog wat na. Top dag !!
Groetjes, Frank.


20 mei 2022 Nieuwe poster TC Tube


TC Tube heeft een poster ontworpen om de aandacht te trekken van fietsliefhebbers die een leuke toerclub zoeken. Deze poster zal digitaal en op papier worden verspreid.

Natuurlijk hopen wij dat we met deze actie enthousiaste nieuwe leden mogen verwelkomen!

(klik op de afbeelding voor de hele poster)

26 februari 2022 Programma 2022 bekend

Het programma voor 2022 is bekend en op deze site geplaatst. Het programma is te vinden onder het tabblad Kalender 


31 oktober 2021 Laatste clubrit van het seizoen verreden

Vandaag is de laatste clubrit van het seizoen gereden met een mooie afsluiting op het terras van cafetaria Vogelenzang in Halsteren. Hiermee is het officiële clubseizoen ten einde. Maar natuurlijk wordt er als het weer het toelaat door de meeste Tube-leden lekker doorgefietst en weten ze elkaar daarvoor te vinden. Al dan niet in combinatie met spinnen en/of moutainbiken.


18 september 2021 Jaarlijkse Verrassingstocht weer verreden

Surprise, surprise (ref. Henny Huisman)

Eén van de vele goede tradities van TC Tube is de jaarlijkse verrassingstocht. Een duo organisatoren (maar kan ook een triootje zijn 😊) organiseert in het geheim een fietstocht waar noch de andere leden, noch de AIVD en de MIVD, laat staan de Taliban ook maar iets van af (komen te) weten. Enige dat bekend wordt gesteld is de plaats waar de hoofdrolspelers zich moeten melden. Voor de versie 2021 had het illustere fietsduo Marie(ke) en Toon het estafettestokje overgenomen. Zaterdag 18 september moesten de toerfietsgoden en -godinnen zich om 08.00 uur melden in Bergen op Zoom en werden ontvangen met een heerlijk bakje koffie/thee. Kort daarna meldde zich een buschauffeur met aanhanger en werden de Sirocco’s, Giants, Treks, Williers, Cubes en Cervelos gewillig in de rijdende trailer opgeborgen om ze even later, na een uur rijden in ’s-Heerenhoek te lossen. Daar werden de 13 deelnemers met open armen, koffie en een bolus ontvangen in “Spek mie stroop”, de voormalige trouwlocatie van Jan Raas, één van de beste wielrenners die ons inmiddels wat warmere kikkerlandje rijk is. Voordat het té gezellig zou worden en de lokale pony, Zeeuws meisje en Zeeuwse in een burn out zouden belanden op de nog lege dansvloer, werden de vereiste fietsattributen opgezet en aangetrokken, de deelnemers vastgelegd op de gevoelige plaat en mochten de dolenthousiaste fietsen en berijders de fietswei in. Op naar de lunch in Heinkenszand via de, hoe kan het ook anders, Jan Raas route. Het werd het betere draai en (om)keer werk door de polders, over dijken en met het zicht op vele windmolens. Een fotoshoot bij Hoedekenskerke onder de rook van een antieke stoomtrein en dat alles onder het genot van heerlijk weer. De Jan Raas route wordt vanaf 18 september omgedoopt in de “acht van Nisse”; hoe we ook ons best deden, we belandden telkens in Nisse en ook een ander gezegde wordt sinds de TC Tube verrassingstocht aangepast in “alle wegen leiden naar Heinkenszand”. De route was zelfs voor de organisatoren een grote verrassing, dus iedereen verkeerde op vele momenten tijdens deze mooie route in opperste verbazing en verwarring. Wat wil je nog meer? Een heerlijke lunch! Maar ook de weg om daar te komen was een complete verrassing! Zelfs met verkeersborden gemarkeerde doodlopende wegen bleken echt dood te lopen; gekker moet het niet worden. Uiteindelijk belandden we op een hele mooie lunchlocatie, de Stelleplas, waar heerlijke broodjes op ons lagen te wachten (gezond, gezond plus, zalm, kroket) en een enkeling zich tegoed deed aan een heerlijke tripel d’Anvers, het geheim van een lokale fietsheld voor het EPO-tijdperk. Na de lunch door in de richting van Brabant, via (uiteraard: 3 x) Nisse, ’s Gravenpolder, Kapelle, dichte brug, Kruiningen, Krabbendijke, Stationsbuurt, Bergse Plaat naar de eindbestemming: onze stamtafels bij Vogelenzang in Halsteren. Helaas toch nog één geval van pech: een spaak in het achterwiel van Rien vertikte het om ongehavend de finish te bereiken, maar Rien liet zich hierdoor niet van het fietspad slaan en bikkelde door naar de finish zoals Mollema eerder dit weekend na zijn koprol in de tijdrit in de ronde van Luxemburg. Iwan en zijn even dienstverlenende crew ontvingen ons bij Vogelenzang met de ons zo bekende open armen en beloofde alles in het werk te stellen om ons een “happy end” (van deze zeer leuke dag) te bezorgen.  We deden ons eerst tegoed aan heerlijke vochtaanvullende middelen van het merk Juup en Affligem en ook de Coca vond gretig aftrek. Toen de maag van Nel een signaal afgaf waar de maandagsirenes bij verbleken, werden de tafels in rap tempo voorzien van tal van Chinese heerlijkheden zoals biefstuk, gamba’s, spareribs, kip, beef, nasi en bami en uiteraard Chinese friet. Voor degenen die er nog niet genoeg van konden krijgen was er daarna nog ijs, een milkshake en/of een kopje koffie. Kortom het ontbrak ons aan niets en menig “localo” probeerde een plaats in ons gezelschap te bemachtigen, maar werd dan verbaal geknipt en geschoren door tafelheer Leon. Uiteraard werd ook hier een groepsfoto gemaakt van de deelnemers, samen met Iwan en zijn top crew. Vogelenzang bedankt! En uiteraard Marieke en Toon bedankt! Het was een onvergetelijke en zeer verrassende dag, zelfs voor jullie zelf begrepen wij. We hebben mooie herinneringen samen gemaakt en gelukkig hebben we de foto’s nog! Op naar de verrassingstocht 2022, wie wil daar, zeker na de ervaringen van vandaag, niet aan deelnemen 😊?
15 augustus 2021 Het nieuwe tenue is nu officieel in gebruik

Vandaag is het nieuwe tenue in gebruik genomen met een geslaagde fotoshoot bij Van 't Hof Aluminium en Mooi!Optiek. 


29 juli 2021 Nieuwe kleding gearriveerd

De nieuwe kleding is gearriveerd. Ophaaldata zijn 29 juli en 4 en 5 augustus van 19.00-21.00 bij Martin. Op zondagochtend 15 augustus is de fotoshoot bij de beide sponsoren. 

 


 
E-mailen
Bellen
Info